Невена: Чалга е силно казано, искам песните да са комерсиални

Или защо айдълката напусна Вирджиния Рекърдс
10 ное 2009 16:00, Петя Славова
113
Невена: Чалга е силно казано, искам песните да са комерсиални
Снимка: Мюзик айдъл

След като вчера поговорихме с директора на Вирджиния Рекърдс Саня Армутлиева стана ясно, че компанията твърдо е решена да се срещне в съда с айдълката Невена.

Ето какво е и мнението на певицата по този въпрос.

Очаквахте ли подобна развръзка?

Очаквах нещо подобно, въпреки че нямам призовка като документ и доколкото разбирам, самото дело май е прекратено или чака в Градския съд. Важното е, че съм спокойна пред съвестта си, тъй като съм си свършила всички ангажименти към Вирджиния Рекърдс.

Защо напуснахте продуцентите си?

Опитахме се няколко пъти да решим нашия казус помежду си. Това стана, преди да изпратя едномесечно предизвестие, но нямаше никакъв резултат. Дребните неща, които исках, не бяха удовлетворени от тяхна страна.

Така разбрах, че щом сега няма чуваемост, няма да има и по-нататък. В продължение на две години нещата се задълбочаваха.

Как по-точно?

По отношение на уреждане на участия, а имаше и вътрешни интриги с част от екипа. Много хора преди мен се махнаха от Вирджиния Рекърдс, но само за мен се заговори, тъй като и те държат повече на работата между нас.

Аз също винаги съм била благодарна на компанията за това, което сме постигнали заедно. Направили сме много. Имаме доста награди, които дължим на общото си сътрудничество. Нещата явно не се получиха. Един път като се развали доверието между едни хора, се стига до раздяла.

Още по темата

Саня Армутлиева каза, че сте имали еднакви интереси.

Обсъждахме идеята, че песните, които ще правим, ще са по-комерсиални, по-достъпни за българския пазар.

Много исках това да се случи с песента, която пуснах с Мариус Мога от Моранди – защото той е писал музиката, аранжимента и текста. Исках парчето да е в насоката, в която са техните песни. Но след като получихме демо версията, се оказа, че това е изцяло версия на Вирджиния Рекърдс.

Всеки път казват, че се съобразяват, но не е така, изобщо не взимат предвид нещата, които предварително сме обсъждали. Винаги всичко се е случвало с ужасни спорове.

Значи недоразуменията идват от стила, който искате вие да пеете. Говори се, че това ще е чалга.

Какво значи чалга! На Запад, а и по целия свят такива ритми се възприемат съвсем добре. Чалга е силно казано, искам песента да има комерсиален вид. Да може, като се чуе от хората, да стане хит.

Не става въпрос да се върти много по телевизиите и радиата. Тук има погрешно разбиране за това, което е хит. В поп средите витае идеята, че като се излъчва едно парче много, и хората го слушат.

А нещата не стоят точно така. Хората трябва масово да харесват песента, да си я пускат вкъщи, да им доставя удоволствие, а не да става известна, защото така са решили някакви хора на по-високи нива.

Това стана и причина за раздялата ми с Вирджиния Рекърдс. Аз искам да правя по-комерсиална музика и реших да поема своя път. Първо са човешките права и след това е всичко останало.

Имате ли нов продуцент?

Засега съм сама и ми се въртят някои идеи за песни, но все още нямам нищо финално. След Нова година ще има новости около мен и те ще са със сигурност доста различни от това, което съм правила досега.

Как ще свърши всичко с Вирджиния Рекърдс?

Както и да свърши, със сигурност повече няма да работим заедно. Исках всичко да спре, без да се тръби навсякъде. Даже отначало парирах медийните намеси, но госпожа Армутлиева реши, че спорът трябва да стане публичен. Може би мисли, че така ще оправи нещата. Така и аз реших,че е време да кажа своята версия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Монтажист преди 14 години
сега само трябва да си сложи силикон и ботокс и ще е екстра
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Невена ми харесваше като пееше по-разнообразна музика.. Чалга искала да пее сега... По цял свят били слушали чалга! Как ли пък не! За щастие забелязвам тенденция българската чалга все повече да избива на денс/хаус. Това ми харесва - писнаха ми дудуци.
70
0
 
0
 
! Отговори
десо преди 14 години
Видяхме Паинер какви ,,ЗВЕЗДИ'' нарои.Нека тези с талант да излязат наяве.С Вирджиния Рекърдс е същото.Не искат да изпуснат златна кокошка,ясно е,че ще се опитат да я съсипят щом не пее по тяхните ноти.УСПЕХ НЕВЕНА.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ПРАВА Е НЕВЕНА.СЛЕД КАТО НЕ СЕ ЧУВСТВА КОМФОРТНО НЕКА СЕ МАХНЕ ОТТАМ.ТЯ Е МЛАДА,ТАЛАНТЛИВА,ТРЯБВА ДА ПРАВИ ХИТОВЕ ,ИМА ТАЛАНТ,А НЕ ДА ТЪПЧЕ НА ЕДНО МЯСТО.САМО НАПРЕД,НЕВЕНЧЕ!
68
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Невена е невероятно талантлива. Когато участваше в Мюзик Айдъл и я слушах, страшно и се възхищавах. Пожелавам и успех от сърце.
67
0
 
0
 
! Отговори
sti преди 14 години
Екипът е наистина ужасен!!!! С малки изключения, е истински змиярник!
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тази като каква се изживява?Защо си мисли че народът има нужда от още чалга или реалните и възможности стигат само до там!?Миро, Белослава ,Мария Илиева и др. си ги слушаме и без да се дерат на чалга простотии-просто те имат талант.
65
0
 
0
 
! Отговори
Лаик преди 14 години
Всичко е комерсиално друже.Дори пеенето на птиците (наградата е секс), така че всеки има правото сам да определя какво да пее, както разбирасе и какво да слуша.
64
0
 
0
 
! Отговори
пешев преди 14 години
ако може да си плаща разходите ще пее каквото си иска.ако не може - каквото трябва.ако не иска ...
63
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
Невена да си изрусява косата и да слага силикон ,че тъй като я гледам гладна и жадна ще си умре.Тука в БГ-то не мааш ли гюбеци и не пееш ли авторотурски авторосръбски,авторогръцки ,или авторрумънски просто ти не си звездъта, бре. А Да да не забравя-Да живее плейбекааааа.
62
0
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 14 години
Изтрихте ли ме, тъпанарчета? Е, да, ама от това нЕма как да поумнеете. Sorry-м!Айде, плачете на рамото на бая си Бойко!
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ПРАВО Е МОМЕТО, СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО ДА ПРАВИ ПАРИ!!! ФООЛКАДЖИЙКИТЕ НЕ СИ ЗНАЯТ КИНТИТЕ, А ТЯ.... КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ДА СЛУША РАЗНИ НЕДОКЛЕПАНИ БГ ПОП ПАРЧЕТА..;) СОРИ МАЙНА, ПАЗАРНА ИКОНОМИКА..:)
60
0
 
0
 
! Отговори
деница преди 14 години
Ама и това, че пеела добре е такава легенда. Как виеше като койот преди няколко дни по телевизията. Супер фалшиво и отвратително пя.
59
0
 
0
 
! Отговори
Катерина ДилмишевГео преди 14 години
spored men vsi4ko e PR i sushto kakto pri emanuela shte se karat shte se sudqt i nakraq shte se vurne i vsi4ko shte se okaje luja
58
0
 
0
 
! Отговори
мдааа преди 14 години
абе какъв Моранди за тоя *** бе, тази заслужава единствено мазни кючеци да върти така като я гледам
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
stiga 4alga
56
0
 
0
 
! Отговори
Do: Amenhotep преди 14 години
Евала
55
0
 
0
 
! Отговори
звяр преди 14 години
лелееее како, *** си като мухоморка
54
0
 
0
 
! Отговори
оперна певица преди 14 години
Има закон: ТЪСЕНЕТО ОПРЕДЕЛЯ ПРЕДЛАГАНЕТО! И аз ще пропея каквото се харчи- нали трябва да оцелявам! А с песните на Валя Балканска, за съжаление ще гладувам. Не трябва да си много умен, че да се светнеш!!!
53
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
До 49 Динамоеееееееееее големи граждани се извъдиха всички, по всички теми не може да не се появят коментари кой е селянин и кой гражданин.Момичето си има талант и ще си пее, каквито песни иска.